Friday, January 7, 2011

¡Viva Cuba Libre!

Jeg har funnet min rebounder. Hola mr. Cuba! Har kun vært her i 3 dager, men jeg elsker Habana allerede!
Gatene er linjert med forfalne koloni bygninger og elementer fra Art Deco som sniker frem her og der.Cadillac fra 1950s kruser langs gata. (Krusing med stil. Ikke slik som de utlendingene på Grønland gjør med BMW`en sin). Å gå i Habanas gater er som å gå i en enorm bil museum, det er gamle amerikanske biler overalt!  Selv om bygningene er på vei til å falle sammen og bilene sliter med å komme seg frem, så er Habana det mest sjarmerende stedet jeg noen gang har vært i. Folka har null penger, mat er det lite av, men alle danser og drikker rom dagen lang! Det er musikk hvor hen jeg går. Folk danser på utesteder, på gata, til og med i sitt eget hjem! Det er freakin raveparty her i Habana!
Jeg bor hos en lokal familie, en typisk casa particular. Sjefen i huset er Isabel Gormez Duran, en livlig og hyggelig dame som gjør alt for at jeg skal føle meg hjemme her i Centro Habana. Nå skjønner jeg hva utrykket “me casa su casa” betyr. Hvis jeg noen gang skal tilbake til Habana, vil jeg absolutt bo hos Isabel igjen. Jeg bor veldig sentralt, rett og slett gåavstand til “alt”. Huset ligger rett ved hovedgata Paseo de Martí. Ca. 200 meter fra Old Habana, der de eldste bygningene i byen ligger. Veldig sjarmerende, men det er også her alle turister vanker. Ca. 100 meter fra Capitolio Nacional, også turist spot. Det tar 5 min. å gå til Malecón. Fantastisk å nyte solnedgangen her, også når man er viggo! Casa jeg bor i er veldig renslig og hyggelig. Rommet er stort med egen balkong og bad. Bossen i huset lager frokost og middag når jeg ønsker det, og maten hennes er fantastisco. Jeg betalte 30 CUC pr. natt, ca. 188 kr! Alt i alt er dette mye bedre enn hotell.  Anbefaler casa de Isabel Gormez Duran på det sterkeste hvis du har planer om å dra til Habana. Slenger igjen adressen:
Consulado # 152- 2 adopiso entre Colón y Trocadero, Centro Habana.


Slenger igjen et par bilder i samme slengen. Mest av dette er fra Old Habana.

Amerikanske biler OVERALT!

El Malecón

Havanna club

China China!? Japoni Japoni!? Soy vietnamita MOTHER FUCKERS!

Musica Musica

performance art

Alle kan ta en Beyoncé her. Pss... Piece of cake.

Så øøgly at det er sjarmerende

Street art, me likeEl Capitolio

Utsikten fra rommet. Look at that onepack! Oh lala!

5 comments:

 1. Wow! Kule bilder!! ^_^
  Skulle ønske jeg kunne være der med deg. Høres veldig fint ut. Thomas hadde elsket det! :D

  Hvordan fikk du tak i den adressen? Altså der du bor? Hørtes kjempekos ut. Hvor mye koster det pr natt?

  Så bar at du koser deg! ^_^

  ReplyDelete
 2. Så flink du er til å ta bilder, koser meg med å se på de. Glad alt går bra og at du koser deg max!

  ReplyDelete
 3. Takk jenter ;)


  Det koster 30 CUC pr. natt hos Isabel. Jeg booket egentlig et annet casa particular, men det var full booket, så jeg ble anbefalt dette stedet. Veldig fornøyd! Tenker masse på deg her, jeanett! Det er faktisk en del bobler her i Habana! :P

  ReplyDelete
 4. Awww! *Klem* Du må ta masse boble-bilder for meg! :p

  Glad i deg vennen! ^_^

  ReplyDelete
 5. Heisann, har du en email adresse til denne Isabel? Reiser til Cuba om en liten måned...:-)

  ReplyDelete